Jakten börjar (Avsnitt 1)

Porträttbild på DoktornKlockan kan ha varit en mängd olika saker, beroende på gravitation och geografi, när Gaston sände bud efter mig för att undersöka en mystisk nysande staty i ett nyupptäckt slott. Statyn visade sig, efter mina mätningar ha oerhört höga ecctometriska värden. Självklart förstod jag från första början att det var en demon av djinn-klass som var fångad i statyn, och jag skulle givetvis genast ha löst problemet om inte Arkadia befriat djinnen med sitt mirakelmedel Alltinktur.

En mycket dammig och spindelvävstäkt djinnstaty

Så snart djinnen släppts lös fascinerades jag av hennes snabba och repetitiva flykt runt vårt matsalsbord. Innan någon annan hann uppfatta mönstret i djinnens rörelser, eller ana faran i att ha en öppen dimensionsportal mitt i rummet, lyckades djinnen, helt i enlighet med mina egna kalkyler, fly till den så kallade Jordiska dimensionen. Dareon bekräftade senare detta.

Att förutspå framtiden är inte svårt. Allt man behöver göra är att med hänsyn till absolut alla påverkande faktorer, samt statistik från händelser av liknande karaktär. Viktigt är också att räkna med de mest centrala kosmiska lagar, som t.ex. att det osannolikaste alltid är mest sannolikt, samt att allt som kan gå fel oftast gör det.

Med allt detta i åtanke var det givetvis helt väntat att samtliga magiker i rummet valde att göra en avledande manöver så att någon annan skulle kunna genomföra själva infångandet. Det var på samma sätt helt naturligt att det fanns en öppen portal till en annan dimension rakt i djinnens flyktväg.

Djinnens mask eller ansikte - man kan inte vara helt säker

När vi senare redogjorde för incidenten i samband med Cornelia Stifts nedtecknade av Sagan om den Försvunna Djinnen, behövde jag knappt poängtera det uppenbara i att jag själv inte hade något att göra med varken djinnens uppvaknande eller flykt. Så vitt jag minns det, berömde Cornelia mitt rådiga agerande och ansåg, helt riktigt, att alltihop var Gastons fel. Och Arkadias. Och Caligaris. Naturligtvis är djinnjakt en av mina specialiteter, så det finns ingen tvekan om att vi, under min ledning, snart kommer att ha djinnen infångad igen.

2 tankar om “Jakten börjar (Avsnitt 1)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Magikergränd