Lärlingen Caligari

Caligari i en barockramCaligari är Gastons lärling och bor i sitt torn i Slottet vid Bergets Sjö.

Det spekuleras hej vilt i Mysteria hur Caligari blivit lärling till Mästermagiker Gaston. Det finns de som säger att han för många år sedan blivit förvandlad till något vidunder av en ond magiker och var satt att vakta Slottet vid Bergets Sjö. Det viskas om att hans mästare lyckades se genom förtrollningen, räddade sin blivande lärling och sedan överta slottet från den onda magikern. Hur det verkligen förhåller sig vet bara Caligari och Gaston.

 

Många frågar sig vilken sorts vidunder Caligari kan ha varit förvandlad till. Kanske en mantikora, en basilisk eller en glaux!

Caligari är en nyfiken figur med stark vilja att lära sig nytt. Han är alltid redo att utföra vilka uppdrag som än tilldelas honom. Han har gjort många resor genom Mysteria för att hämta hem exotiska varor och magiska artefakter till sina lektioner.

Caligari tittar ut över ett vinterlandskap

Under dessa resor har han träffat varelser som lärt honom besvärjelser för att kontrollera kroppens alla egenskaper. Bland annat kan han göra sig viktlös och bemästrar därför glasdans. Varje morgon börjar med ett långt träningspass med mycket udda redskap. Bland annat kan man se en spikmatta, en svärdsstege och långa spjut. Skulle du vilja se hur en lärling tränar kan du mycket väl få den chansen om du stöter på Caligari någonstans. Han visar nämligen gärna upp sina färdigheter för dig.

Ett av Caligaris stora huvudbry är hans mästares nyckfulla undervisning. Ibland kan det tyckas som att Gaston inte har någon som helst plan för undervisningen och i nästa ögonblick står stackars Caligari inför ett lärlingsprov.

Som tur är har han utvecklat en mycket smart studieteknik som bygger på att sova sig till kunskap.

Caligari har somnat i en bok

Han påstår själv att hans drömmar innehållet mängder med fantastiska upptåg, idéer och därmed och ovärderlig kunskap. Med tanke på att han ännu inte misslyckats med något lärlingsprov får vi anta att han har rätt. Vi önskar honom en god natt (eller dag) och hoppas att han drömmer om hur han ska göra riktigt starkt kaffe till sin läromästare.

Magikergränd