Mästermagikern Gaston

Gaston i en barockramMästermagikern Gaston bor på sitt magiska slott med trollkarlslärlingen Caligari. Gaston älskar att läsa magiska böcker, fara ut på äventyr och att lära sig mer och mer om magi.

Hans magiska samlingar innehåller många förunderliga ting, bland annat en spökfälla och en tankeläsarmössa. Som ung pojke var Gaston en kringresande gycklare som jonglerade, dansade på glasskärvor, slukade eld och bröt sig ur kättingar. Vid en trevägskorsning träffade han en gammal mästermagiker som inte hade någon lärling.

 

Gaston sattes i lära och efter drygt tio år förärades han sitt mästarbrev.

Gastons magiska slott vid Bergets Sjö

Gaston bor i ett magiskt slott dit alla välkomna. Det är dock inte så lätt att hitta om man inte kan vägen. Ett tips är att försöka ta sig bortanför verkligheten till gränsen mot drömmarnas land. Lyckas man ser man grönskande kullar och guldgula åkrar och en väg som leder ner till en sömnig liten by vid stranden av Bergets Sjö. En liten bit ut i sjöns vatten, står trollkarlen Gastons slott. I närheten finns djupa skogar med kentaurer och vargar samt höga berg där det bor jättar och andra mystiska varelser.

Välkommen du långväga vandrare. I något av alla rum får du säkert plats. Men se dig för, rummen kan tyckas flytta på sig.

Ett problem som Gaston ofta brottas med är att slottets rum tycks byta plats med varandra när man minst anar det. Dessutom dyker det upp nya rum lite då och då. Det har hänt att en sömndrucken Mästermagiker har varit tvungen att kasta vatten i en hink då toaletten helt enkelt förvandlats till hans garderob.

Gaston håller i en kristallkula som glöder

Gaston älskar att berätta om magiska varelser och principer och undervisar gärna om telekinetiska fenomen. Skulle du vilja ta del av en sådan lektion rekommenderar vi att du hör av dig till Magikergränd och frågar när nästa kurs kommer att äga rum. Gaston är också skaparen av den magiska varelsen Dareon den Vise. Det skedde för så många år sedan att den nästan inte är någon som minns hur det gick till.

Magikergränd