Geiron Trollstavsmakare

Portättbild på GeironGeiron är en av Mysterias äventyrare som ofta kan ses tillsammans med Gaston och Caligari. Orsakerna är många, däribland att han har bosatt sig i källaren på Slottet vid Bergets Sjö där han dagligdags uppfinner mer eller mindre nyttiga föremål samt täljer på nya trollstavar.

Första gången Geiron träffade Gaston var något av en historia som det ofta talas tyst om. Gaston hade råkat reta upp en folkmassa som inte förstod att Mästermagikern inte var en ond trollkarl. Geiron med sin silvertunga och sin stora fysiska styrka löste problemet och strax var de båda nyblivna vänner iväg på äventyr tillsammans.

Sätter man sig ner dör man

Geiron har varit med om många äventyr och på något märkligt sätt har han alltid klarat sig helskinnad genom strapatserna. Kanske beror det på ett tursamt möte med en karl med märklig frisyr som sålde en prototyp till ett mirakelmedel. Geiron köpte en flaska och den bär han med sig i sin ränsel sedan den dagen.

Under sina vandringar har han lärt sig många historier som han gärna berättar när tillfälle ges eller när han behöver något att äta eller dricka. En tid arbetade Geiron i ett resande teatersällskap som besökte både små och stora städer och spelade för både fattiga och rika.

Geiron säljer trollstavar

Om man aldrig tar i blir man inte stark

Nu bor han i slottet hos Gaston och Caligari och har sin verkstad i slottets källare. Källaren ligger så djupt ner att den faktiskt ligger under vattenlinjen. Genom sina stora fönster kan han se den sjöjungfru som Geiron är speciellt förtjust i. I sin verkstad bygger han magiska mojänger och apparater. Ibland händer det att de fungerar, ibland blir de utmärkta dekorationer.

Geiron har en av världens största samlingar av magisk spik, har man spöken hemma eller inte vill ha spöken på ett ställe slår han in spiken ovanför dörren och vips är spökena borta.

Magikergränd