Dareon den Vise

Dareon i en barockramRedan som lärling lyckades Gaston skapa en magisk varelse i form av ett talande huvud och genast blev de båda goda vänner.

Dareon den Vise är en magisk varelse – en så kallad antropomorf. Dareon lever av applåder för han inte kan inta någon annan föda – han har ju ingen mage! De gånger han lyckats äta fast föda har konsekvenserna varit förödande. Han kan börja rimma, sjunga eller låta som en brandvarnare. För det mesta sover Dareon instängd i sin låda men släpps ibland fram för att sia om framtiden och ge goda råd.

 

Han är en skicklig sällskapsspelare och mår som bäst när har lyckas vinna över sina motståndare. I övrigt har han väldigt lätt för att bli arg och upprörd. Troligen för att han är så otroligt hungrig mest hela tiden.

Ditt magra magikerskrälle! Ge mig något att äta, jag är hungrig ju!

De två vännerna brukar spela brädspelet Hnefatafl och diskutera magiska hemligheter under långa vinterkvällarna. En kväll, efter att ha förlorat ett parti bräde, blev Dareon så upprörd att han föll i dvala och efter att ha väntat ett helt år, tröttnade Gaston. Han packade  då omsorgsfullt in Dareon i en låda för att spara honom till framtida äventyr. Åren gick och minnet av Dareon föll i glömska. Ingen visste var han var eller knappt ens att han över huvud taget hade funnits.

Dareon spelar bräde

Dareon har i efterhand berättat att han drömde om hur en vindhäxa hittade en dammig låda och sålde den på en bakvagnsloppis nere i Hamnbyn.

Jag var helt säker på att lådan innehöll en melon. Men den luktade lite konstigt måste jag medge nu i efterhand.

En handelsresande köpte lådan men slarvade bort den under en strapats i riktning mot sjön Ramvattnet. Vad som hände sedan vet ingen riktigt. Som tur är har nu äntligen Dareon dykt upp på ett mystiskt slott i nordöstra Mysteria. Kanske berättar han vad det verkligen var som hände. Men akta dig, han kommer att vilja bli matad!

Magikergränd