Arkadia Trismegistus

Arkadias ansikte i en barock ramFör ungefär 600 år sedan fann alkemisten Arkadia Trismegistus lösningen på gåtan till De Vises Sten – det alkemiska mysteriet som ger dig såväl evigt liv som kontroll över elementen.

Med denna kunskap i bagaget har Arkadia ägnat många år åt att förfina sina kunskaper om alkemi, jord, vind, eld och vatten och att dressera drakar. Det händer också att han spenderar en del tid till att framställa guld och vårda sin skatt. Kanske lite oftare än han vill erkänna. Vad han däremot har glömt bort att träna på är sina sociala kvalitéer och har därför börjat glömma bort vanlig hyfs. Han älskar att skapa trolldrycker och andra magiska föremål.

En alkemist löser de metafysiska mysterierna, botar sjukdomar och kontrollerar de fem elementen. Så gillar vi guld också…

Arkadia har trollat fram guldpengar

För massor med år sedan uppfann Arkadia ett elixir vid namn Alltinktur som är ett mirakelmedel som har botat allt det kommer i kontakt med. Efter ytterligare några år utvecklade han också en version i fast form. Denna säljer han efter sina bejublade demonstrationer av sitt magiska elixir. Är du sugen på att se en sådan demonstration – kontakta då Magikergränd för att se vart han uppträder härnäst.

Alkemisten Arkadias fantastiska Alltinktur botar allt från gikt, ledverk, dålig smak och två vänsterhänder.

 

Arkadia på sin vackra drake Sötnos

Arkadia rider inte på kvast som andra magiker utan på sin stolta springare Draken Sötnos.

Hon har bott i Arkadias urholkade vulkan sedan hon var ett litet ägg. Sötnos är bara ett litet barn – ur drakår mätt. Hon är av arten Grottdrake och har därför inga vingar. Istället är hon mycket snabb när hon springer i grottor och små utrymmen. Hon kan spruta etter när hon blir riktigt arg – en frätande vätska som också hjälper till när de båda hjältarna beger sig ut på äventyr i grottsystem och nya gångar behöver frätas fram. Sötnos älskar barn – speciellt med grillkrydda på toppen. Annars äter hon mest guld.

Magikergränd