Doktorn

Doktorn i en barockramDoktorn är en vetenskapsman med så omfattande kunskaper i märkliga ämnen att han varit tvungen att sortera bort oviktiga fakta. Däribland sitt namn! Därför kallar alla honom Doktorn – kort och gott.

Han har inga magiska krafter men är ägare av en enorm samling magiska, pseudovetenskapliga och kryptozoologiska saker. Allt detta ryms i den magiska vagn som Doktorn reser runt med. Att den är förtrollad är lätt att förstå när du ser den susa fram längs vägarna. Vagnen dras nämligen inte av hästar eller oxar utan rullar till synes av egen maskin.

Just ”glömt” är ett väldigt starkt ord. Jag har helt enkelt varit noga när jag sorterat mina fakta. En del saker sorterades bort.

Doktorn har stor kunskap om såväl ljus som mörk magi och är ständigt på sin vakt mot de faror man kan möta på vägarna. Träffar man på Doktorn kan han berätta häpnadsväckande historier från sina och andras möten med de okända.

Doktorn sitter utanför sin magiska vagn och röker pipa

Doktorn är extra stolt över sin odöda uggla Holger. Holger påstås vara nästan 1700 år gammal och måste därför vila mycket. Ibland kan han sitta orörlig i sin bur flera veckor i sträck. Holgers förre ägare var en mäktig magiker som omkom under mystiska omständigheter för många år sedan. Doktorn är noga med att hålla buren låst, för när Holger väl vill röra på sig kan mycket lite stoppa honom.

Som ett spjut av adrenalin och fjädrar kommer Holger att flyga ut ur buren och utföra en Halvkubansk Åtta ovanför era huvuden!

Ugglan Holgers flyguppvisningar är alltid eftertraktade och biljetterna är därför mycket dyra. Eftersom Holger är odöd är han känslig för variationer i lufttrycket och uppvisningarna måste ofta ställas in i sista stund. Vill du se en flyguppvisning är det bara att kontakta Magikergränd och fråga vart nästa uppvisning utspelar sig.

Magikergränd