Trollstavskata

Porträttbild av GastonMånga som tillverkar, köper eller på annat sätt får tag i en trollstav glömmer lätt bort att den inte fungerar av sig själv. Du måste träna på olika positioner och att röra dig mellan dem. Naturligtvis behöver du också kunna uttala några starka trollformler i samband med dina magiska rörelser. Självklart kan du använda de klassiska Abracadabra, Hocus Pocus och Simsalabim men det finns många andra formler som ibland kan vara bättre och mer passande. Jag tycker väldigt mycket om Hax Pax Deus Adimax medan min trollkarlslärling Caligari tycker om Ofiukus.

Ibland är den bästa trollformeln den du själv hittar på.

Jag tycker dock inte att du ska lyssna på Doktorns förslag. Som alla vet kan han inte trolla och när han får fritt spelrum låter det såhär: Hiskon Sviskon Hummelihumm. Den formeln inger ingen respekt för vårt ämbete.

Mängder av trollstavar

Vill du ha en lika fin trollstav som vi har går det att ordna genom att ta kontakt med din lokala trollstavsmakare. Vi känner en mycket duktig sådan, och han tillverkar de trollstavar som vi oftast rekommenderar.

[svtplay width=”560″ height=”316″ id=5703488]

Här visar jag en enkel Kata som du kan träna in med din trollstav. Har du ingen kan du använda en pinne från skogen eller en lång penna. Nu när jag tänker efter kan du använda vad som helst. Varför inte en visp från köket? Och nu några varningens ord.

Om du är nybörjare kan det vara bra att öva med en säkrad trollstav.

Fäst en vanlig vinkork på den aktiva änden av trollstaven. (Den aktiva änden är oftast den spetsiga delen men skulle också kunna vara rund eller någon annan form. Använder du en visp kan jag inte riktigt svara på vilken del som är aktiv.) Korken förhindrar nu magin från att tränga ut ur spetsen och göra skada på det du siktar på. Glöm inte bort att osäkra trollstaven igen när det är dags att använda den på riktigt. Annars kan du stå inför en katastrof. (Och om du nu använt en visp är det extra viktigt att osäkra den! Annars blir vispgrädden väldigt konstig tror jag.)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Magikergränd